Imi tot propun sa notez cuvinte pe care le vad scrise prin diverse locuri, si dupa aia le uit.
Unul citit acum cateva zile m-a facut sa ma urnesc: pe seara, astept sa se faca painea la brutarie, am lasat acasa doi copii flamanzi, mazgaliti si somnorosi, cu tatal intrunind caracteristici similare.
De dupa galantar, o eticheta imi face cu ochiul: croissan ... si de alaturi imi clipeste din gene de ciocolata: muffi.
Surasul de la apus.
*
Acum doi-trei ani, peste un loc pierdut din Catalunya profunda Cineva a decis ca e prea multa liniste. Si a trimis in doi timpi un taifun de 220 de km/h si o piata de duminica, amandoua spectaculoase si unice in zona.
Odata am vazut si o limuzina alba intrand.
Am uitat sa mentionez: azi nu scriu despre fenomene meteorologice.
Cel putin la Shaki, imi zic.
Soacra-mea, mai conectata cultural cu teritoriul, imi sugereaza ca e posibil ca unul din vanzatorii ambulanti sa iubeasca sa vina in limo la servici.
Si cu pantofii albi, desigur.
Anunt de marfa in piata: Toalla de labavo
Erau jumate-jumate sansele sa scrie corect lavabo.
De restul nu-mi aduc aminte, saptamanal vad cateva, toate irepetibile. Sa vrei nu le poti inventa.
*
Sunt sigura ca ai citit si tu in copilarie Oo, oa, oaa, si uneori oua la vanzare la tine in oras.
Ce nu stiu daca ai vazut e minunea pe care o citeam eu pe la Cofetariile mele:
shou a la crem
show a la créme (e posibil sa mint, dar nu ma pot abtine, se scrie singura)
su a la crem
chous a la crèm
shoa la crem
choix a la creme/ crem/ crème/ créme
si relaxata, yoghinica: "sualacrem", sunt sigura ca purta ghilimele.
choux à la crème
Recunosc, e greu si enervant sa se numeasca asa. Si pe deasupra nici nu erau cine stie ce. Mie imi placeau Bucuresti, Negresa, Diplomat, alea glazurate cu maro mai deschis, alea cu rafturi si etaje, cu petala ranurata de crema verde fistic din margarina pe care o dadeam deoparte langa cea roz.
Dar mai mult si mai mult mi-e dor de sase-opt fondante capsate inainte de defilare, roz-vernil-albe, bombe cu implozie orala ametitoare. Se cunoaste ca sunt in plin proces de dezintoxicare de zahar, da? Mi-as vinde ce n-am pe-un calup de ceva dulce.
Maine fac dulceata aia cruda pe care am citit-o eu pe blogul unei cititoare a blogului meu, mi s-a parut asa valurita si catifelata!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu