miercuri, 4 mai 2011

Ratacit

Stiam ca pleci, inca din vara aceea scapatata.
Ca fumul inselator, mai bine decat in cea mai buna fuga a mea premeditata.
Dintre smochine, blocati pe insula fericirii, te vedeam venind cand inca nu visai sa te evapori.
Stiam ca dispari, cu fiecare despartire stupida ma vedeam mai aproape de filmul rupt. Vajaitul metroului cu mine zvarlit pe peron, glasul tau aiurit intr-un lapsus de intalniri, telefonul in gol, zidurile peste tot unde te cautam, stiam ca pleci stiam stiam.
Te caut iar si iar, ca-ntr-un bolero nesimtit: te caut pe culoare mute, intre ziduri futuriste si oarbe, te caut in monstruoase Centres Pompidou, in zone comerciale infernale, pe fantastice paliere de parcari subteraneo-aeriene, alerg si plutesc, zbor si ma plimb, te strig, soptesc, te chem si-mi plang de mila, ma pierd, mi se pare ca te aud, ca ai trecut pe langa mine, ne incrucisam pe nivele diferite, vad un varf din tine dupa coltul unui perete oribil, tresar si ma trezesc intr-un zgarie-nori din otel inoxidabil, parcurg kilometri pe benzi rulante ondulante, urc si cobor ametind, calatoresc fara zone de plata, trec de ghisee inchise, peste tot pare ca ajung doua clipite prea tarziu, lunec pe coridoare verticale, ma poarta drumurile spre niciunde. Unde esti? Ne separa un zid cristalin de sticla securizata de patruzeci si doi de milimetri, te uiti in alta parte, nici nu m-ai zarit, iar ma ratacesc, bantui in gol extenuat si viata din vis e mereu fara sens.








***

Si tu, pe unde ratezi sa te intalnesti cu fosta pereche? In ce locuri va cautati/evitati/coincideti.
Cum iti configurezi Facebook-ul, generozitatea lui google, ipocrizia prietenilor comuni, mocirla subconstientului, cararile sufletului

2 comentarii:

  1. ce rataciri inalte la tine in vis! pt mine, viata din vis nu e decat o poveste imaginara, deseori absurda, compusa din impresii constiente si inconstiente culese in starea de trezie. visele pot fi tulburatoare insa cu cat sunt mai tulburatoare, se autolimiteaza mai repede. vad visele ca niste sisteme de echilibrare intre constient si inconstient. asa ca e bine cand visezi. mai ales cand visezi frumos:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Prefer sa ma intalnesc cu actuala pereche:)))In vis, ma incrucisez cu multe foste pereche si ciudat, dar multe din aceste intalnire au sens.

    RăspundețiȘtergere